ESGA

PROGRAMA E INSCRIPCIONES

Selecciona los filtros para acotar tu búsqueda
 
Todas las actividades son libres y gratuitas previa compra de la Entrada General al recinto.
TALLERES CON DEGUSTACIÓN, COCKTAIL BAR FÓRUM y WINE CIRCUS: Se puede realizar una reserva previa de plaza con un coste de 5€. El coste de reserva no es reembolsable.
Esta reserva garantiza asiento hasta 10 minutos antes del inicio de la actividad. El acceso se realizará por orden de llegada y hasta completar el aforo. Una vez pasado este plazo, éste podrá ser utilizado para acceso libre.
VER TODO EL PROGRAMA
Abril 2024
Entrada válida para DOMINGO 7 Abril

Entrada General - DOMINGO

La entrada permite el acceso al recinto ferial y a todas las actividades 
Exclusivo uso DOMINGO 7 de Abril

 PVP 10,00
ENTRADA RECINTO
Abril 2024
Entrada válida para un día

Entrada General - 1 día

La entrada permite el acceso al recinto ferial y a todas las actividades
Exclusivo uso LUNES 8 de Abril o MARTES 9 de Abril
USO EXCLUSIVO PROFESIONALES DEL SECTOR

 PVP 20,00
ENTRADA RECINTO
7_9 Abril 2024
Entrada válida para 3 días

Entrada General - 3 día

La entrada permite el acceso al recinto ferial y a todas las actividades 
USO EXCLUSIVO PROFESIONALES DEL SECTOR

 PVP 40,00
ENTRADA RECINTO
07.04.2024 // 10.30 - 11.30
Auditorio
Instituto Galego do Viño

Instituto Galego do Viño

Acto de clausura da promoción 2022-23
Nuno Pires (Essenciadovinho)
Paco Berciano (Alma Vinos Únicos)
Xoan Cannas (INGAVI)

07.04.2024 // 11.15 - 12.15
Agora
Ceibe (Ourense)*

Lydia del Olmo & Xose Magalhaes

As conservas do mar na cociña
Coñecéronse traballando en Casa Solla. Rememoran en Ceibe as antigas e humildes casas galegas, onde todo sucedía ao redor dunha cociña. Cunha estrela Michelin conseguida en 2022, renden unha homenaxe ao antigo receitario galego desde unha óptica contemporánea priorizando a materia prima de proximidade e de tempada e pondo en valor aos produtores.

Presenta: Rocío García Carregal
07.04.2024 // 11.45 - 12.45
Taller
Regueiro da Cova (Verín, Ourense) & Cooperativa 3 Fuciños

Begoña Vázquez

Do porco celta aprovéitase todo
Membro do colectivo Cociña Ourense así como de Slow Food Compostela, Begoña Vázquez é unha cociñeira que aposta, de forma irrenunciable, polos produtos de km 0, prioritariamente ecolóxicos, e a cociña da terra. A estreita cooperación con produtores locais representa un trazo esencial da súa personalidade culinaria.

Presenta: Anna Mayer
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
07.04.2024 // 12.00 - 12.45
Auditorio
La Molinera, Lalín

Diego López

A festa do porco galego, o cocido de Lalín
Na súa casa ofrece tanto propostas de cociña tradicional galega como renovada. Aínda que o gran protagonista é o seu xa famoso cocido, baseado nun produto humilde, pero de extraordinaria calidade. Tras formarse en restaurantes galegos, pasou por grandes casas como as de Paco Roncero, os irmáns Torres ou Pepe Solla. Foi gañador do Premio Cociñeiro do Ano na edición de Fórum Coruña 2014

Presenta: Fran Cañotas
07.04.2024 // 12.00 - 13.00
Wine Circus
Pilar Cavero & Rosa Molinero, Carlos Montilla & Nuno Pires

Escritura en tiempos de imágenes. El papel como valor añadido

Pilar es una apasionada del vino, desde hace años desarrolla una actividad frenética que la lleva a ser por derecho propio, una de las voces más autorizadas del panorama internacional. Después de trabajar en el Celler de Can Roca y proclamarse Mejor Sumiller de España hace una década, actualmente escribe de vinos en el diario ABC, y es miembro del consejo de Madrid Fusión Wine Edition.

Ver más...

Rosa Molinero Trias (1992). Es una de las voces más jóvenes y consolidadas de la escritura gastronómica. Escribe del comer y sus periferias en diversos formatos: prensa escrita y digital, guion, escritura editorial, publicidad, comunicación y asesoría, entre otros. Colabora con Comer La Vanguardia, El País Gastro, Tapas Magazine, elNacional.cat, El Periódico y Forbes, entre otros. Es la escriba de los libros del restaurante Disfrutar***, cuyo primer volumen fue ganador del Premio Nacional de Gastronomía en Comunicación 2021.

Ver más...

Nueva sociología del vino. Distintos formatos de encuentro

Carlos es una persona innovadora y creativa, desde hace años vinculado al mundo de la tendencia en Santiago de Compostela a través de distintos proyectos y diferentes disciplinas. Con 17º da un giro de guión a los eventos de vino tal y como los conocíamos, abriéndose a un público mucho más joven, actualizando dinámicas, comportamientos y momentos de consumo de un modo orgánico y natural, prestando atención y poniendo el foco en nuevas formas de comunicación y consumo de las mismas.

Ver más...

Nuno Pires es una persona clave para entender los eventos de vino en el siglo XXI, pionero absoluto en visionar un gran evento desde Portugal para el mundo, donde se hablara y se pusiera en valor su territorio, productores y vinos desde una óptica globalizada. Essência do Vinho marca un antes y un después, convirtiendo los eventos de vino en espacios elegantes y sofisticados de encuentro no solo entre profesionales sino también con la sociedad. Su experiencia de más de 20 años en el sector le ha llevado a desarrollar numerosos proyectos de éxito en Portugal y Brasil, Revista de Vinhos, Gula, Essência do Vinho, etc

Ver más...

Vinomio 1 y 2
WINE CIRCUS
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
07.04.2024 // 12.45 - 14.15
Auditorio
Restaurante Nito (Viveiro, A Mariña)

Alejandro Balseiro

Un mar, 4 territorios, 4 cociñas
Nito fundouse en 1970. Situado na costa da Mariña, un dos lugares máis apreciados de Galicia pola calidade dos seus peixes e mariscos. Alejandro, relevo xeracional, aposta polos sabores da gastronomía local, que varía segundo a tempada para ofrecer o mellor dos produtos.

Presenta: Jorge Guitián
07.04.2024 // 12.45 - 14.15
Auditorio
O Fragón (Fisterra. Costa da Morte)

Sefa & Fran Insua

Un mar, 4 territorios, 4 cociñas
O Fragón está situado nun lugar privilexiado, na aldea de San Martiño de Arriba, en Fisterra, na Costa da Morte, cunhas espectaculares vistas á ría, rodeado de natureza. Elaboran unha cociña de mercado, de lonxa, de proximidade e ecolóxica; unha cociña que reflicte a súa contorna, cos produtos da agricultura e a pesca local como grandes protagonistas.

Presenta: Jorge Guitián
07.04.2024 // 12.45 - 14.15
Auditorio
Purosushi (Vigo. Rias Baixas)

Agus Medici

Un mar, 4 territorios, 4 cociñas
Agus Medici uniuse a Purosushi, o local que rexentan os seus pais, en 2021. Purosushi ten unha barra para 8 comensais que atende Andrés Medici e unha sala para 20, a cargo de Ivana. Con 21 anos converteuse nun dos cociñeiros galegos máis solventes na elaboración de produtos do mar con técnicas xaponesas.

Presenta: Jorge Guitián
07.04.2024 // 12.45 - 14.15
Auditorio
Nado (A Coruña)

Iván Domínguez

Un mar 4 territorios, 4 cociñas
Tras dirixir cociñas de restaurantes de prestixio como Casa Marcelo, Loxe Mareiro ou Alborada*, Iván Domínguez lidera Nado, o seu proxecto máis persoal, onde elabora pratos saborosos e sen artificios co Atlántico como fío argumental. A súa carta cambia en función da tempada de maneira frecuente, segundo o que ofreza o mar e a terra diariamente a través dos seus produtores de confianza.

07.04.2024 // 13.00 - 14.00
Agora
IXP Mel de Galizia

Beatriz Ríos Cebreiros

Cata de mieles de Galicia

Beatriz Ríos Cebreiros es Técnica del Consello Regulador de la IXP MEL DE GALICIA

Sesión patrocinada por Axencia Galega de Calidade Alimentaria-Conselleria de Medio Rural

07.04.2024 // 13.00 - 14.00
Agora
DOP Arzúa-Ulloa

Óscar Pérez Ramil

Cata de quesos de Galicia

Óscar Pérez Ramil es Secretario del Consello regulador de la DOP ARZÚA-ULLOA
Sesión patrocinada por Axencia Galega de Calidade Alimentaria-Conselleria de Medio Rural

07.04.2024 // 13.15 - 14.00
Taller
AGACAL

COME LOCAL

COME LOCAL: alimentos de proximidad en los comedores escolares de Galicia 

Esta campaña promueve el consumo de productos con indicativo de calidad y ecológicos en comedores escoleres, fomentando la colaboración entre administración y productores.

Libia Estévez Santos. CEIP A Paz-Tintureira (Coruxo)
Óscar Fernández Paz. CEIP Xacinto Amigo Lera (Portomouro)
Adrián Viñas Nión. CEIP Vicente Otero Valcárcel (Carral)
Rubén García Castrelo. CEIP A Lomba (Vilagarcía de Arousa)

Sesión patrocinada por Axencia Galega de Calidade Alimentaria-Conselleria Medio Rural

Presenta y modera: Josñe Luis Cabarcos Corral

07.04.2024 // 13.15 - 14.15
PREMIOS Y CONCURSOS

Primera Semifinal Batalla de Sumilleres

Pimera semifinal do concurso de cata por parellas “Batalla de Sumilleres” no que os participantes terán que enfrontarse ao reto de descifrar 5 viños a cegas en base a parámetros como a variedade de uva, país de procedencia, anada, chan e clima. Realizaranse 3 roldas clasificatorias e de cada unha delas sairán 5 parellas que se disputarán o podio na Batalla Final, onde terán que volver catar outros 5 viños a cegas para tentar ser os gañadores e obter así o primeiro premio, que consiste en 1000€; para a segunda parella o premio é de 300€ e para a terceira parella, 100€.

PREMIOS Y CONCURSOS
07.04.2024 // 13.15 - 14.00
Taller
CEIP A Paz-Tintureira (Coruxo)

Libia Estévez

Comer ben en comedores colectivos sostibles
Proxectos inspiradores e modélicos en Galicia

Formada na Escola de Hostalería Carlos Oroza (Pontevedra), aprendeu o mimo do produto e o afán de perfección traballando en Pazo de Cea xunto a Pepe Solla. Á fronte das cociñas do CEIP A Paz (Coruxo, Vigo) desde o ano 2008, conseguiu que máis do 90% de escolares do centro sexan usuarios habituais do comedor colectivo.

Presenta y modera: Rocío García Carregal
07.04.2024 // 13.15 - 14.00
Taller
CEIP Xacinto Amigo Lera (Portomouro)

Óscar Fernández Paz

COME LOCAL: alimentos de proximidad en los comedores escolares de Galicia 

Sesión patrocinada por Axencia Galega de Calidade Alimentaria-Conselleria Medio Rural

Presenta y modera: José Luis Cabarcos Corral

07.04.2024 // 13.15 - 14.00
Taller
CEIP Vicente Otero Valcárcel (Carral)

Adrián Viñas Nión

COME LOCAL: alimentos de proximidad en los comedores escolares de Galicia 

Sesión patrocinada por Axencia Galega de Calidade Alimentaria-Conselleria Medio Rural

Presenta y modera: José Luis Cabarcos Corral

07.04.2024 // 13.15 - 14.00
Taller
CEIP A Lomba (Vilagarcía de Arousa)

Rubén García Castrelo

COME LOCAL: alimentos de proximidad en los comedores escolares de Galicia 

Sesión patrocinada por Axencia Galega de Calidade Alimentaria-Conselleria Medio Rural

Presenta y modera: José Luis Cabarcos Corral

07.04.2024 // 16.00 - 17.00
Taller
Pandejuevo (Cee, A Coruña)

Diego Trillo

Repostería artesanal
Autodidacta, a súa única formación é a que tivo na cociña da súa nai, coa que elaboraba unhas moi valoradas galletas en Nadal e cuxa fama se foi estendendo a través do boca a boca. Abriu o seu obradoiro “Pandejuevo” facendo honra ao pan de ovo que elabora e tamén á “gheada” característica desta zona de Costa da Morte en plena pandemia e desde entón converteuse nun dos mellores de España.

Presenta: Anna Mayer
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
07.04.2024 // 16.30 - 18.00
Auditorio

Premio Cociñeiro Galego 2024

Un galardón que enaltece e recoñece o labor dos cociñeiros emerxentes que ofrecen propostas culinarias de calidade, utilizan produtos de proximidade, fan unha cociña sustentable e difunden estes valores. Os 5 candidatos cociñarán en directo un prato que os identifica e que resume a súa cociña e a súa filosofía. Os finalistas son: Alba Aguiar e Álex Falcón (D’Leria, Carril, Pontevedra), Alberte Gutiérrez (Alberte, Vigo, Pontevedra), Begoña Vázquez (O Regueiro da Cova, Verín, Ourense), Fernando Rodríguez (O Secadeiro, Outes, A Coruña), e Víctor Conus (La Mesa de Conus, Vigo, Pontevedra).

Presenta: María Cheda
PREMIOS Y CONCURSOS
07.04.2024 // 16.30 - 17.30
Cocktail Bar Fórum
Liquid Experience

Javier Caballero

Desmitificando o xenio creativo: como desenvolver o músculo da creatividade
Pop Up Liquid Experience no que se explicarán os puntos máis importantes a tomar en conta no momento de crear receitas con identidade e unha auténtica intención. Faranse exercicios coas Liquid Experience TOOLS para guiar aos asistentes a adestrar a súa creatividade.

Cocktail Bar Fórum
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
07.04.2024 // 16.30 - 18.00
Auditorio
D’Leria (Carril, Pontevedra)

Alba Aguiar & Ález Falcón

Nunha pequena casa mirando á ría de Arousa, fronte aos bancos marisqueiros de Carril, nun marco xeográfico de gran beleza, atópase a taberna mariñeira D’Leria, aberta hai dous anos e cuxa cociña dirixen a dúo Alba Aguiar e Álex Falcón. Traballan con produtos locais, en rigorosa estacionalidade.

07.04.2024 // 16.30 - 18.00
Auditorio
La Mesa de Conus (Vigo, Pontevedra)

Víctor Conus

Premio Cociñeiro Galego 2024
Traballando desde detrás dunha barra, a súa expresión máis persoal, á que sentan unha parte dos comensais, actúa Víctor Conus. Cociñeiro con alma clásica e influencias diversas, practica alta cociña de produto e tempada, na que fondos e caldos son o piar fundamental, cun orixinal menú sorpresa que cambia semanalmente.

07.04.2024 // 16.30 - 18.00
Auditorio
Regueiro da Cova (Verín, Ourense)

Begoña Vázquez

Membro do colectivo Cociña Ourense así como de Slow Food Compostela, Begoña Vázquez é unha cociñeira que aposta, de forma irrenunciable, polos produtos de km 0, prioritariamente ecolóxicos, e a cociña da terra. A estreita cooperación con produtores locais representa un trazo esencial da súa personalidade culinaria.

07.04.2024 // 16.30 - 18.00
Auditorio
O Secadeiro (Outes, A Coruña)

Fernando Rodríguez & Eva M. Guzmán

Premio Cociñeiro Galego 2024
A experiencia adquirida por Fernando Rodríguez no restaurante Bido (A Coruña), permitiulle abrir O Secadeiro, xunto coa súa parella Eva M. Guzmán, na pequena aldea de Outes na ría de Noia. Un formato de negocio de mínima expresión, que ofrece unha cociña en base a produtos autóctonos, algúns en vías de desaparición.

07.04.2024 // 16.30 - 18.00
Auditorio
Alberte (Vigo, Pontevedra)

Alberte Gutiérrez

Elixido por Alberto Chicote como o mellor restaurante de Vigo onde comer marisco (cuxo orígen é a lonxa da Guarda), Alberte é o nome do novo espazo aberto por Alberte Gutiérrez en Vigo tras a súa etapa en Hierba Luisa. Artesanía é o concepto que reivindica para definir a filosofía de cociña que ofrece en Alberte.

07.04.2024 // 17.30 - 18.30
Taller
Moncho Méndez (Millo Orzán, A Coruña)

Moncho Méndez

A permacultura no prato
O que foi gañador do premio Cociñeiro Galego Galego 2022 elabora a diario unha carta cambiante baseada en produtos de proximidade. Co seu traslado ao Hi (Human Intelligence Hub) situado en Palexco, Méndez apostará pola sustentabilidade. Segundo as súas palabras, o seu restaurante está cimentado na permacultura e a economía circular.

Presenta: Anna Mayer
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
07.04.2024 // 17.30 - 18.30
Taller
Os Biosbardos

Miguel Ángel Roig

A permacultura no prato
Está á fronte de Vos Biobardos, un proxecto de agricultura rexenerativa e sustentable que seguen os principios da Permacultura e a Agricultura Sintrópica creando un ecosistema agroeolóxico 100% orgánico na Comarca das Mariñas cunha proposta de proximidade que apoia a economía social.

Presenta: Anna Mayer
07.04.2024 // 18.00 - 19.00
Auditorio
La Salita * (Valencia)

Begoña Rodrigo

Chacinería vexetal con produtos galegos
A cociña de Begoña é apaixonada e saborosa, cun selo propio. As súas fontes de inspiración teñen espírito viaxeiro. Cabe destacar o protagonismo das súas conservas, encurtidos e dos vinagres e a consolidación dos vexetais nos seus pratos. Como novidade, nesta edición presentaranos os seus novos embutidos vexetais.

Presenta: Bea Solano
07.04.2024 // 18.00 - 19.00
Wine Circus
Saleta Fernández, José Dieste, Martiño Santos, Juan Fernández

WINE TALKS

Reinterpretando el patrimonio familiar

SALETA FERNÀNDEZ
(Adega Saíñas, Pantón)

Después de vivir en distintos puntos del planeta trabajando como ingeniera, Saleta hereda una pequeña bodega y unas viñas viejas. Pero sobre todo es heredera de una cultura, ha visto y vivido en casa el cultivo de las viñas, la elaboración de vino, esfuerzo y satisfacciones. Decide volver a casa, y junto con Jorge, su pareja, dar un nuevo rumbo a su vida. Conscientes de que la formación es el motor del cambio, se forman en el Instituto Galego do Viño y empapan de conocimiento, herramienta clave en el complicado camino hacia el éxito.

Ver más...

Castes-Slowine. Generando nuevos viejos movimientos

JOSÉ "SITO" DIESTE
(Castes, Vilagarcia de Arousa)

Sito es un hombre curioso, inquieto, despierto. Desde su minúsculo y mítico bar de vinos en Vilagarcía, Derby, ha sido capaz de movilizar a toda una comarca, convirtiéndola en la capital del vino durante unas semanas en las que allí se desarrollan un sinfín de actividades alrededor del ya más que consolidado evento del vino Castes, en el que se dan cita más de un centenar de pequeños productores de distintos puntos de Europa, regenerando y adaptando corrientes como Slow Wine.

Ver más...

Páxinas líquidas, a nación dos mil viños

MARTIÑO SANTOS
(Vide Vide, Santiago de Compostela)

Martiño e Xosé Gontá, forman parte de la primera promoción del Instituto Galego do Viño, crean hace más de una década un proyecto enocultural en forma de tienda de vinos de barrio en el corazón de Compostela. Con una filosofía clara, que funciona como eje vertebrador dotando de sentido y significado todo lo que allí tiene lugar, conferencias, ciclos, cursos, etc, que hablan siempre de la puesta en valor de los vinos gallegos, un espacio de encuentro y aprendizaje, de dialogo y buenos vinos, que da como resultado la publicación del libro A Nación dos mil viños, un recorrido fascinante por la Galicia vitivinícola actual.

Ver más...

Nuevos formatos para una nueva generación

JUAN FERNÁNDEZ
(Malte, A Coruña)

Juan Fernández López es el fundador y propietario de MALTE, con dos ubicaciones en la ciudad, lugar de culto imprescindible para todo amante de las bebidas fermentadas. En sus 43 tiradores y más de 300 referencias en botella aboga por equiparar cerveza, vino, sidra, kombucha o hidromiel con la calidad por bandera. Nos hablará del vino en bag in box y en barril desechable, de sostenibilidad y de eliminar tabúes y convencionalismos para adaptar servicio y gastronomía a una nueva generación de consumidores.

Ver más...

Wine Talks
WINE CIRCUS
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
07.04.2024 // 18.00
Aula de Cultura Cervecera
Estrella Galicia

Casino 1906 · Cata a ciegas de la familia 1906

Cata a ciegas 

Craft Beer Market
07.04.2024 // 18.00
Aula de Cultura Cervecera
Estrella Galicia

Casino 1906 · Cata a ciegas de la familia 1906

Cata a ciegas 

Craft Beer Market
07.04.2024 // 19.00 - 20.00
Auditorio

Amas da Terra

Un proyecto de vida 
Amas da Terra, un grupo de productoras, mariscadoras, agricultoras, artesanas … que son las verdaderas protagonistas de la comida del restaurante de Lucía Freitas. 

Presenta: Bea Solano
07.04.2024 // 19.00 - 20.00
Taller
Terreo (A Coruña)

Ana -señarís & Kike Vázquez

A despensa da terra na cociña ancestral
Terreo posúe o sobrenome de “Cociña casual”, porque os seus propietarios creron que reflectía fielmente o que eles son. O seu local está nas listas de visita obrigada na Coruña. Kike Vázquez (na cociña) e Ana Señarís (na sala) forman un bo tándem. Proposta gastronómica informal, na que destaca o produto de calidade. Un dos seus pratos estrela, os arroces.

 PVP 5,00
RESERVA TALLER
07.04.2024 // 19.00 - 20.00
Auditorio
A Tafona* (Santiago de Compostela)

Lucía Freitas

Un proxecto de vida
Lucía ofrece unha proposta gastronómica que está ancorada a Galicia a través do prato e do mercado de Abastos de Santiago de Compostela. Practica unha cociña sostible que basea no produto de tempada. Destaca o seu labor con Amas da Terra, un grupo de produtoras, mariscadoras, agricultoras, artesás … que son as verdadeiras protagonistas da comida do seu restaurante.

Presenta: Bea Solano
07.04.2024 // 19.15 - 20.00
PREMIOS Y CONCURSOS

Segunda Semifinal Batalla de Sumilleres

Segunda semifinal do concurso de cata por parellas “Batalla de Sumilleres” no que os participantes terán que enfrontarse ao reto de descifrar 5 viños a cegas en base a parámetros como a variedade de uva, país de procedencia, anada, chan e clima. Realizaranse 3 roldas clasificatorias e de cada unha delas sairán 5 parellas que se disputarán o podio na Batalla Final, onde terán que volver catar outros 5 viños a cegas para tentar ser os gañadores e obter así o primeiro premio, que consiste en 1000€; para a segunda parella o premio é de 300€ e para a terceira parella, 100€.

PREMIOS Y CONCURSOS
08.04.2024 // 10.30 - 11.30
PREMIOS Y CONCURSOS

Batalla de Sumilleres. Tercera Semifinal

Terceira semifinal do concurso de cata por parellas “Batalla de Sumilleres” no que os participantes terán que enfrontarse ao reto de descifrar 5 viños a cegas en base a parámetros como a variedade de uva, país de procedencia, anada, chan e clima. Realizaranse 3 roldas clasificatorias e de cada unha delas sairán 5 parellas que se disputarán o podio na Batalla Final, onde terán que volver catar outros 5 viños a cegas para tentar ser os gañadores e obter así o primeiro premio, que consiste en 1000€; para a segunda parella o premio é de 300€ e para a terceira parella, 100€. 

PREMIOS Y CONCURSOS
08.04.2024 // 10.30
PREMIOS Y CONCURSOS
Estrella Galicia

Beer Master Galicia by Estrella Galicia

Concurso de tiraje de cervexa Estrella Galicia

PREMIOS Y CONCURSOS
08.04.2024 // 10.30 - 11.00
Forum Lab
Universidad del País Vasco (EHU-UPV)

Iñaki Martínez de Albéniz

Crecer ou Decrecer
Decrecer para crecer. A arte de permanecer pequeno para ser grande

Doutor en Socioloxía e licenciado en Ciencias da Información, este investigador colabora con Mugaritz e co Basque Culinary Center. É ademais director de contidos do Congreso Internacional Diálogos de Cociña e publicou numerosos libros e artigos. Na súa conferencia maxistral abordará un dilema de candentes actualidade: crecer ou decrecer.

08.04.2024 // 11.00 - 11.45
Forum Lab
Grupo Montesqueiro

Licía Cidón

Crecer ou decrecer  
Crecer. Casos de éxito

Empezou a súa traxectoria profesional como Directora de Eventos, primeiro no Hotel Meliá Balneario Mondariz, e posteriormente no Hotel Balneario Hesperia Isla da Toja e no NH Collection #Finisterre. Actualmente, é a Directora Xeral do Grupo Montesqueiro (Leira Montesqueiro, Cantón23 e Pazo de Xaz).

Presenta: Rocío García Carregal
08.04.2024 // 11.00 - 11.45
Forum Lab
Grupo Abastos

Iago Pazos

Crecer ou Decrecer
Crecer. Casos de éxito

Cofundador do Grupo Abastos, este taberneiro e contador de historias como el mesmo defínese, é un emprendedor inquieto, cazador de tendencias, gran observador, experto en viños e amante das viaxes e a literatura. A súa intervención abordará a necesidade de adaptación aos cambios e de xerar modelos de negocio innovadores na hostalería.

Presenta: Rocío García Carregal
08.04.2024 // 11.30 - 12.30
Taller
Hotel España (Lugo)

Héctor Lóplez

Tenreira Galega Suprema Ecoloxica, Vaca Galega e Boi Gallego, carnes de vacún de calidade
Héctor rexenta o centenario restaurante España, o máis antigo de Lugo, inaugurado en 1907. A súa cociña baséase na despensa rural de tempada. Cabe destacar o proxecto da cría de bueyes en leiras propias da familia aos que alimentan de forma totalmente natural e que converteron o vacún no principal ingrediente dos seus pratos estrela.
Sesión patrocinada polo Consello Regulador das IGP de Carne de Vacún de Galicia

Presenta
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
08.04.2024 // 11.30 - 12.30
Taller
Consejo Regulador de las IGP de Carne de Vacuno de Galicia

Luis Vázquez

Tenreira Galega Suprema Ecoloxica, Vaca Galega e Boi Gallego, carnes de vacún de calidade 
Director de promoción do Consello Regulador das IGP de Carne de Vacún de Galicia O Consello Regulador das IGP de Carne de Vacún de Galicia ten como principal cometido o control do produto certificado como C.R.I.X.P. CARNE DE VACUN DE GALICIA ou como IGP Vaca Galega / Boi Gallego.
Sesión patrocinada polo Consello Regulador das IGP de Carne de Vacún de Galicia

08.04.2024 // 11.45 - 12.30
Forum Lab
Javier Montero (A Mariña, Lugo)

Tita Iglesias & Javier Montero

Crecer ou Decrecer Decrecer.
Negocios pequenos

Javier aprendeu nos fogóns da casa de comidas que dirixían os seus pais e tras pasar polas cociñas de Marcelo Tejedor, Toñi Vicente ou Santi Santamaría, abriu xunto a súa parella, Tita Iglesias, o seu propio proxecto (restaurante e hotel con encanto) na comarca lucense da Mariña. O produto do territorio é o principal protagonista, especialmente peixes e mariscos. Coidada selección de viños de pequenos produtores a cargo de Tita.

Presenta: Rocío García Carregal
08.04.2024 // 11.45 - 12.30
Forum Lab
Michael’s (Sanxenxo)

Julia Pérez & Michael Polloni

Crecer ou decrecer
Decrecer. Negocios pequenos

En Michael’s traballan unicamente coa excelencia dos produtos galegos, coidadosamente seleccionados. Os seus pratos son o resultado de receitas familiares transmitidas de xeración en xeración, fusionadas coa ampla experiencia de Michael, formado en recoñecidos restaurantes de Los Ángeles. Representan un modelo en auxe de restaurante de pequeno formato.

Presenta: Rocío García Carregal
08.04.2024 // 12.00 - 14.00
Auditorio
Casa Solla* (Poio, Pontevedra)

Pepe Solla

A sala contemporánea
Membro fundador do Grupo Nove, é un dos artífices da renovación da cociña galega, comprometido coa súa terra e os seus pequenos produtores, defendendo unha gastronomía apegada de igual forma ao mar que ao terruño, avanzando cara ao futuro desde a tradición. Comezou traballando na sala e a ela volve reivindicando o papel central que debe ter no restaurante. Xunto con Gabriel Vázquez, director de sala en casa Solla forman un dos tándems máis sólidos da cociña galega.

Presenta: Carlos Cano
08.04.2024 // 12.00 - 14.00
Auditorio
Casa Solla* (Poio, Pontevedra)

Gabriel Vázquez

La sala contemporánea
Gabriel Vázquez, director de sala en Casa Solla forman junto con Pepe Solla uno de los tándems más sólidos de la cocina gallega.

 

Presenta: Carlos Cano
08.04.2024 // 12.00 - 14.00
Auditorio
Desde 1911 (Madrid)

Abel Valverde

A sala contemporánea
Abel Valverde é responsable de sala do restaurante Desde 1911, que se afianzou en Madrid como unha referencia da cociña do mar, que é o gran protagonista cunha selección de peixes e mariscos provenientes das mellores lonxas españolas.

08.04.2024 // 12.00 - 14.00
Auditorio
Desde 1911 (Madrid)

Diego Murciego

A sala contemporánea
Con Diego Murciego na cociña o restaurante Desde 1911 afianzouse en Madrid como unha referencia da cociña do mar, que é o gran protagonista cunha selección de peixes e mariscos provenientes das mellores lonxas españolas. Unha cociña baseada no produto de primeira calidade defendida extraordinariamente por Valverde que lidera un dos mellores servizos de sala de España.

08.04.2024 // 12.00 - 14.00
Auditorio
Saddle (Madrid)

Israel Ramírez


A sala contemporánea
Saddle desenvolve a súa proposta de alta cociña burguesa, revisada e actualizada, no antigo local de Jockey. Este templo do produto conta cun servizo refinado de alta escola liderado por Israel Ramírez, unha cerimonia única, cunha oferta espectacular e atractiva na que o comensal é o único protagonista.

Presenta: Carlos Cano
08.04.2024 // 12.00 - 14.00
Auditorio
Saddle (Madrid)

Pablo Laya

La sala contemporánea
Saddle desarrolla su propuesta de alta cocina burguesa, revisada y actualizada, en el antiguo local de Jockey. Gan templo del producto a cargo del chef Pablo Laya.

IG: @saddlemadrid

Presenta: Carlos Cano
08.04.2024 // 12.00 - 14.00
Auditorio

Esther Merino

A sala contemporánea
Cando a comida e a bebida van da man, e avanzan ao unísono, o servizo de sala adquire protagonismo e importancia. Actuando con rigorosa metodoloxía científica, (Esther Merino e Diego Prado) presentan a versión máis rompedora da sala, propoñendo técnicas innovadoras de enorme actualidade como a fermentación ou a destilación ao baleiro e utilizando para as súas creacións ingredientes inéditos como plantas silvestres ou descartes de alimentos..

Presenta: Carlos Cano
08.04.2024 // 12.00 - 14.00
Auditorio

Diego Prado

Creatividade e innovación no deseño de bebidas
Chef e investigador, sempre entre a ciencia e a cociña, formouse en DuocUC, en Santiago de Chile, e durante case toda a súa carreira traballou en departamentos de investigación e desenvolvemento en universidades de renome mundial e restaurantes como Noma (Cophenhage). Foi o xefe de investigación e desenvolvemento en ALCHEMISTe xplore, o departamento de investigación e desenvolvemento do restaurante Alchemist (2 estrelas Michelin) en Copenhague, centrándose na sustentabilidade, análise sensorial e artes, e coordinador de BCulinaryLAB, unha cociña/laboratorio no departamento de investigación e desenvolvemento do Basque Culinary Center en San Sebastián, ademais de impartir conferencias en recoñecidas universidades como Harvard (EEUU) ou Hattori (Xapón). Actualmente traballa en proxectos de investigación que involucran insectos, subproductos da industria pesqueira e vinícola, desperdicio de alimentos do restaurante, especies invasoras tanto vexetais como animais, análise sensorial, artes e alquimia. Foi recoñecido na lista 50NEXT dos 50 mellores restaurantes de San Pellegrino do ano 2021 como un "Pioneiro da hospitalidade" pola súa constante procura de innovación, unindo ciencia e gastronomía.

Presenta: Carlos Cano
08.04.2024 // 12.00 - 13.00
Wine Circus
Javier Vázquez & Mariña Fernández, Alberto Ruffoni & Xoán Cannas

La R-evolución de los bares de vino

Javier ha llevado a cabo una auténtica revolución en el servicio del vino, nadie se había atrevido a tanto en los últimos 50 años, convirtiendo así La Canibal en un auténtico referente, el local de moda donde los vinos salen de un grifo en la pared, innovador y descarado, renovador y polémico.

Ver más...

Mariña ex alumna del Instituto Galego do Viño, derrocha talento y sensibilidad, permeable a distintas corrientes, tamiza y adapta estas para conseguir siempre mostrar una versión personal de las distintas vanguardias. Actualmente trabaja como Sumiller Executive del grupo Abastos, donde en conjunto con Iago han desarrollado un nuevo servicio de vino en barril adaptando y sin perder en ningún momento de vista los códigos de calidad del mismo

Ver más...

EL DISCRETO ENCANTO DE UNA DISONANCIA CONTRA EL MUNDO

Alberto es sumiller y desarrolla proyectos de comunicación, formación y consultoría vinculados al mundo vino. Ganador de la primera edición de la competición Spanish Wine Master y de la Cata por Parejas Vila Viniteca 2022.

Ver más...

Xoán Cannas ha sido capaz de convertir en icónicos los proyectos que ha liderado en las dos últimas décadas, primero Pepe Vieira, posteriormente Atlantic Galician Spirits (Nordés) y finalmente el Instituto Galego do Viño. Su visión creativa e innovadora ha sido esencial para entender el vino en Galicia en el siglo XXI, siempre un paso por delante. Le sienta bien el dicho de que la única manera de predecir la tendencia es creándola.

Ver más...

Vinomio 1 y 2
WINE CIRCUS
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
08.04.2024 // 12.45 - 13.15
Forum Lab Agora
Slow Food Compostela

Rocío García Carregal

Comer ben en comedores colectivos sostibles  
resentación do proxecto Da Granxa á Mesa Pioneiro a nivel europeo, promove o consumo de produtos de km0 e unha dieta máis saudable.

08.04.2024 // 13.00 - 13.30
Forum Lab
Agacal

José Luis Cabarcos

Comer ben en comedores colectivos sostibles
Garantías de calidade e boas prácticas dos produtos Artesanía alimentaria

José Luis Cabarcos é Director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria (Agacal), unha axencia adscrita á Consellería do Medio Rural, que ten por obxecto protexer e diferenciar a calidade dos produtos alimentarios galegos, así como desenvolver actividades de I+D+i no sector agroalimentario

Presenta: Rocío García Carregal
08.04.2024 // 13.00 - 13.30
Forum Lab
GALP Costa Sostible

Manuela Oviedo

Comer ben en comedores colectivos sostibles
Mar Galaica

Manuela é xerente, desde hai xa 24 ano, do GALP Sé de Fisterra Ría de Muros e Noia, cuxo fin é dinamizar a actividade económica en ámbitos vinculados á pesca e ao turismo, así como favorecer o crecemento e contribuír á protección do medio natural.

Presenta: Rocío García Carregal
08.04.2024 // 13.00 - 13.30
Forum Lab
Director Xeral de Pesca, Acuicultura e Innovación Tecnolóxica da Consellería do Mar

Antonio Basanta Fernández

Comer bien en comedores colectivos sostenibles
Garantías de calidad y buenas prácticas de los productos 
pescadeRías

Antonio es Director Xeral de Pesca, Acuicultura e Innovación Tecnolóxica da Consellería do Mar

Presenta: Rocío García Carregal
08.04.2024 // 13.15 - 14.15
Taller
Grate & Dellasera (Logroño)

Fernando Sáez

Cociñando xeados
Coñecido tamén como o chef do frío, a súa paixón é crear xeados, nos que busca a excelencia a través do coidado de todos os detalles no proceso de elaboración. Todos os xeados de Dellasera, situado en pleno corazón do casco antigo de Logroño, son elaborados con materias primas locais no obradoiro Grate é o seu taller de xeados.

Presenta: Anna Mayer
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
08.04.2024 // 13.15 - 14.15
Wine Circus

La Picaeta

Podcast en directo con La Picaeta

La Picaeta es un podcast de comida y gastronomía, sin pedanterías ni ponerse finos. Con humor y buen contenido. Con entrevistas a grandes figuras del sector como Joan Roca, Andoni Luis Aduriz o Ángel León, pero también a perfiles emergentes como Carlos Casillas y a artistas reconocidos como Kase.O. Presentado por Javier Cirujeda y Adrián Alcaide, y con la colaboración de la sumiller Rocío Benito y el "experto" en historia Ramón Valverde.

Presenta
WINE CIRCUS
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
08.04.2024 // 13.30 - 14.15
Forum Lab
Residencia de Mayores Campolongo (Pontevedra)

Juanjo López

Comer bien en comedores colectivos sostenibles
Proyectos inspiradores y modélicos en Galicia

Director de la residencia de la Xunta de Galicia Campolongo, en Pontevedra, con más de 100 internos, ha convertido el cuidado de las personas mayores en un objetivo profesional y vital, prestando gran atención a la soledad en la vejez; para él, “las residencias del futuro deberían ser un deseo, no una necesidad”.

Presenta: Rocío García Carregal
08.04.2024 // 13.30 - 14.15
Forum Lab
CEFA (Segurde, Boqueixón)

Juan Carlos Ferreras

Comer ben en comedores colectivos sostibles
Proxectos inspiradores e modélicos en Galicia Director do Centro de Formación Agroforestal de Segurde, que finalizou recentemente a súa primeira fase de obras na que se constrúe un novo edificio con instalacións que responden a criterios de sustentabilidade e eficiencia enerxética.

Presenta: Rocío García Carregal
08.04.2024 // 13.30 - 14.15
Forum Lab
CEIP La Paz (Coruxo)

Libia Estévez

Comer bien en comedores colectivos sostenibles
Proyectos inspiradores y modélicos en Galicia
 

Presenta: Rocío García Carregal
08.04.2024 // 15.00
Aula de Cultura Cervecera
Estrella Galicia

Sirve tu propia caña perfecta

Estrella Galicia nos enseña a tirar la caña perfecta

Craft Beer Market
08.04.2024 // 16.00
Aula de Cultura Cervecera
Estrella Galicia

Sirve tu propia caña perfecta

Estrella Galicia nos enseña a tirar la caña perfecta

Craft Beer Market
08.04.2024 // 16.00 - 17.00
Agora

Meses con R, aposta segura

Pepe Formoso (Asociación de Profesionais do Turismo da Costa da Morte, APTCM)
Braulio García (Escuela Superior de Hostelería de Galicia)

08.04.2024 // 16.00 - 17.00
Taller
Pedro Martino (Caces)

Pedro Martino

O Gochu Asturcelta, innovar con produtos ancestrais
A cociña de Martino permite coñecer a enorme riqueza culinaria que atesoura Asturias e gozar dunha experiencia gastronómica que profunda nas súas raíces desde unha perspectiva actual. Combina as técnicas tradicionais da cociña asturiana con enfoques modernos creando elaboracións que transportan á orixe das terras do norte.

Presenta: Jorge Guitián
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
08.04.2024 // 16.00 - 17.00
Taller
Asociación Criadores Gochu Asturcelta

Luís Soto

El Gochu Asturcelta, innovar con productos ancestrales

Luis Soto (Asociación Criadores Gochu Asturcelta) decidió adentrarse en la cría del gochu asturcelta, siendo ahora mismo uno de los escasos ganaderos asturianos dedicados a la cría de esta raza porcina. La Asociación de Criadores del Gochu Asturcelta, ACGA, nació en 2022 con el empeño por recuperar esa raza que está al borde de su desaparición.

IG: @gochuasturcelta

Presenta: Jorge Guitián
08.04.2024 // 16.30 - 17.30
Cocktail Bar Fórum
Sips-Drinks Atelier, Barcelona

Daniela Fernández

Da idea ao éxito: estratexias para triunfar no teu proxecto líquido

Daniela Fernández é encargada de Dirección creativa, dirección e estratexia de Marca e alianzas

O relatorio explorará o éxito a través de estratexias para proxectos líquidos exitosos, como Sips, Boadas, Esencia e Drinks Atelier Axencia Líquida. Marc Álvarez compartirá as súas valiosas experiencias e sistemas de organización, así como ferramentas para o desenvolvemento dun plan de negocios efectivo.

Cocktail Bar Fórum
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
08.04.2024 // 16.30 - 17.30
Cocktail Bar Fórum
Sips-Drinks Atelier, Barcelona

Marc Álvarez

De la idea al éxito: estrategias para triunfar en tu proyecto líquido

Marc Álvarez es Cofundador de Sips Barcelona y Drinks Atelier, Gerente y creativo líquido.
La ponencia explorará el éxito a través de estrategias para proyectos líquidos exitosos, como Sips, Boadas, Esencia y Drinks Atelier Agencia Líquida. Marc Álvarez compartirá sus valiosas experiencias y sistemas de organización, así como herramientas para el desarrollo de un plan de negocios efectivo.

Cocktail Bar Fórum
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
08.04.2024 // 17.00 - 17.45
Auditorio
Volver (Ushuaia, Tierra de Fuego)

Lino Adillón

Biodiversidade e cociña no fin do mundo
É chef e activista da Terra do Lume. Un dos que máis loitou por preservar a biodiversidade da Patagonia, é propietario do restaurante “Volver” en Ushaia no que defende a materia prima autóctona usando soamente ingredientes e recursos locais. A súa filosofía é intervir o menos posible o produto e revalorizar o produto da zona. Delegado de SCWC Barcelona-Arxentina.

Presenta: Bea Solano
08.04.2024 // 17.30 - 18.30
Taller
Miguel González (O Pereiro do Aguiar, Ourense) *

Miguel González

Cocinar con aguas termales
Miguel González aprendió de grandes maestros como Pedro Subijana o Jacques Maximin. Amante de la improvisación, su cocina se basa en los mejores productos de la huerta, la lonja y la ganadería, que adquiere diariamente. En 2021 comenzó a investigar el potencial de las aguas termales aplicado a la cocina, proyecto que continua en la actualidad y que se ha convertido en el eje de su menú. Estará acompañado por Sidonia Martínez (Tecnóloga de los Alimentos, Facultad de Ciencias de Ourense) y Mª Reyes Pérez (Especialista en termalismo, de la Escuela de Enfermería de Ourense).

IG: @restaurantemiguelgonzalez

Presenta: Jorge Guitián
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
08.04.2024 // 17.30 - 18.15
Agora
Hijos de Rivera

Proyecto Cervecerías Circulares HdR

Presentación del proyecto Cervecería Circulares HdR
Marcos Lodeiro (Director Cerveza de Bodega)
Senén Ferreiro (Director General)
Elmer Bouza Campello (Director de Proyectos de Sostenibilidad Ambiental (Consultora Valora Ambos)

08.04.2024 // 17.30 - 18.30
Taller
Facultad de Ciencias de Ourense

Sidonia Martínez

Cociñar con augas termais
Sidonia Martínez (Tecnóloga dos Alimentos, Facultade de Ciencias de Ourense)

Presenta: Jorge Guitián
08.04.2024 // 17.30 - 18.30
Taller
Escuela de Enfermería de Ourense

Mª Reyes Pérez

Cocinar con aguas termales
Mª Reyes Pérez es especialista en termalismo, de la Escuela de Enfermería de Ourense

 

Presenta: Jorge Guitián
08.04.2024 // 17.45 - 18.30
Auditorio
Ama (Tolosa)

Javier Rivero & Gorka Rico

La despensa en la cocina artesana vasca

Desde su restaurante en la parte vieja de Tolosa estos jóvenes chefs que aprendieron en las cocinas de Elkano, recuperan recetas vinculadas a la tradición y reivindican la cocina de los caseríos vascos. Huyendo de la taberna clásica, para ellos lo más importante son el producto de temporada, sus proveedores y el entorno.

IG: @amatolosa

Presenta: Carlos Cano
08.04.2024 // 17.45 - 18.30
Auditorio
Islares Restaurante (Bilbao)

Julen Bergantiños

Nacido en Euskadi, de familia gallega y amante de Asturias, expone en Islares su visión de la gastronomía del norte de la península, recuperando recetas, productos en desuso y tradición, y otorgando siempre máximo protagonismo al pequeño productor.

IG: @islaresnorte

08.04.2024 // 18.00
Aula de Cultura Cervecera
Estrella Galicia

Casino 1906 · Cata a ciegas de la familia 1906

Cata a ciegas 

Craft Beer Market
08.04.2024 // 18.00 - 19.00
Wine Circus
Ismael López, Marta Costas, Alba Curra, Martín Ferreiro

WINE TALKS

Cultivando éxito.Primeros pasos

ISMAEL LÓPEZ
(Colectivo Granito)

A su salida del Instituto Galego do Viño comenzó a trabajar en Casa Solla, desde donde revolucionó el sector aportando un conocimiento mayúsculo y grandes dosis de creatividad, frescura e innovación, convirtiéndose en un referente nacional, un referente a cargo de una bodega de más de 3.000 referencias. Actualmente cumple su sueño de abrir un nuevo proyecto en Pontevedra.

Ver más...

Vinos con naturalidad: el concepto como valor

MARTA COSTAS
(Xénese)

Después de estudiar en el Instituto Galego do Viño, trabaja en Auga e Sal (1*) y Noor (3*), Marta vuelve a Santiago para crear una propuesta de bar de vinos que se ha convertido en la oferta más vanguardista de la ciudad, donde la filosofía tiene que ver con cuestiones como la identidad, autenticidad o expresión.

Ver más...

Remedios: fermentados y NoLo Beverage

ALBA CURRA
(Acafé)

Alba es un alma libre, una mente brillante que llega al Instituto Galego do Viño buscando un giro en su vida profesional. Tras encontrar en el vino su pasión, comienza una nueva etapa que la lleva a ejercer como sumiller en Loxe Mareiro, para luego liderar ACafé, especializándose en el desarrollo de bebidas y haciéndose cargo del proyecto Remedios, donde explora las bebidas fermentadas y el concepto NoLo beverages.

Ver más...

Neodistribución: ponerse el traje de sumiller

MARTÍN FERREIRO
(Ribeirao)

Martín es la cuarta generación de la familia Ribeirao. Tras formarse en el Instituto Galego do Viño, da un giro conceptual al negocio de tienda y distribución familiar, desarrollando una carta de vinos de 1.500 referencias y renovando el catálogo comercial con propuestas de tendencia, llevando en exclusiva algunas de ellas para todo España e importando vinos de Italia, Portugal, etc Tendero en la sala. En su afán por comprender mejor a sus clientes, realiza stages formativos en referentes como A Curva y Celler de Can Roca.

Ver más...

Wine Talks
WINE CIRCUS
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
08.04.2024 // 18.30 - 19.15
Auditorio
La Casona del Judío (Santander) *+*V

Sergio Bastard

Huerta, mar e sustentabilidade
Converteu a impoñente casa indiana onde está situado o restaurante en destino de gastronomía sostible -non só ten horto propio e traballa con produtores ecolóxicos locais senón que todas as súas prácticas están encamiñadas ao residuo cero. Con gran paixón transmite a súa cociña, combinando tradición e vangarda.

Presenta: Bea Solano
08.04.2024 // 19.00 - 20.00
Taller
Eukarya (Vic)

Lluc Crusellas

A excelencia do chocolate
Gañador do World Chocolate Masters (WCM) en 2022, o concurso de ámbito mundial por excelencia do sector chocolateiro, Lluc formouse nas prestixiosas escolas Espai Sucre e Hoffmann. Chef pasteleiro de Pa Vic, en 2023 creou o seu proxecto, Eukarya, unha chocolatería na localidade de Vic (Barcelona) que inclúe unha gama de 45 produtos chocolateiros, con venda en liña a toda Europa e unha tenda con obradoiro de 700 metros cadrados.

Presenta: Pep Palau
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
NO DISPONIBLE
08.04.2024 // 19.00 - 20.00
Agora
GALP Costa Sostible

ARTESANÍA ALIMENTARIA

Presentación del sello que garantiza la Artesanía Alimentaria de Galicia
Participan:

Nuria Calo (As Camposeiras, Oleiros), Martín Touceda (Cienporcel, Osmo), María del Carmen Sánchez (Embutidos Suarna, A Prova de Navia) Alex Moure (Kalekoi, Lalín), Adrián Pérez Lago (Queixos Castelo de Brañas, Pedrafita do Cebreiro) yTamara Castro (Sacrapastas)

Sesión patrocinada por AGACAL-Consellería Medio Rural

Presenta y modera: Marcos González Rodríguez ( Departamento de Promoción da Axencia Galega de Calidade Alimentaria)
08.04.2024 // 19.00
Aula de Cultura Cervecera
Estrella Galicia

Casino 1906 · Cata a ciegas de la familia 1906

Cata a ciegas 

Craft Beer Market
08.04.2024 // 19.15 - 20.00
Auditorio
Culler de Pau (O Grove) ** + *V

Javier Ollerois

O Ancestro como punto de inflexión
Olleros cociña a paisaxe e a contorna que rodea ao restaurante situado co Grove (Pontevedra), en plena ría de Arousa. Galardoado con 2 estrelas Michelin e 1 estrela Verde, que premia aos restaurantes que destacan pola súa sustentabilidade, a súa despensa é Galicia, empezando polo seu propio horto, modelo de agricultura biodinámica. Ofrece unha proposta gastronómica absolutamente apegada ao territorio.

Presenta: Bea Solano
08.04.2024 // 19.15 - 20.00
PREMIOS Y CONCURSOS

Batalla de Sumilleres. La Gran Final

Gran Finall do concurso de cata por parellas “Batalla de Sumilleres” no que os participantes terán que volver catar outros 5 viños a cegas para tentar ser os gañadores e obter así o primeiro premio, que consiste en 1000€; para a segunda parella o premio é de 300€ e para a terceira parella, 100€. 

PREMIOS Y CONCURSOS
09.04.2024 // 10.30 - 11.30
Cocktail Bar Fórum
Sips-Drinks Atelier, Barcelona

Daniela Fernández

Explora como desenvolver unha identidade de marca e unha estratexia de comunicación efectiva, resaltando a importancia de contar historias e mostrar obxectivos

Daniela Fernández é encargada de Dirección creativa, dirección e estratexia de Marca e alianzas

Cocktail Bar Fórum
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
09.04.2024 // 10.30 - 11.30
Forum Lab

Iñaki Gaztelumendi

Factores de éxito en la creación de marca
Conferencia magistral: El papel de los colectivos en la creación de marcas turísticas

09.04.2024 // 10.45 - 12.45
Auditorio
Cerveza 1906 Estrella Galicia

Desafío XChef by Cerveza 1906

Tras recorrer España de punta a punta, Desafío XChef by Cervezas 1906 vuelve a Galicia en su cuarta edición con el objetivo, una vez más, de buscar a los chefs con más talento y reconocer su esfuerzo por introducir buenas prácticas en los procesos que llevan a cabo en sus establecimientos, formando parte así de una comunidad que actúa en favor de alcanzar un impacto positivo y consciente en la sociedad. A través de este certamen, Cervezas 1906 reta a los aspirantes a demostrar, no sólo su destreza y creatividad a la hora de presentar una receta, sino el trasfondo comprometido que está detrás de su elaboración.

PREMIOS Y CONCURSOS
09.04.2024 // 11.00 - 12.00
Forum Lab

Colectivos del sector primario

Factores de éxito en la creación de marca
Colectivos del sector primario 
Ana Corredoira (Sen Màis- Amas da Terra), Isabel Gómez (Traloagro, Slow Food Compostela), Colectivo de A Mariña

 

Presenta: Iñaki Gaztelumendi
09.04.2024 // 11.15- 12.15
Cocktail Bar Fórum
Bordello Parlour, A Coruña

Miguel Arbe

Máis que mocktails: gastronomía líquida sen alcol
O relatorio versará sobre como conseguir a experiencia plena do teu bar con coctelería sen alcol e coctelería 0,0. Galicia, Londres, Dubai, Xapón e España, baixo diferentes contornas relacionadas coa coctelería, foron os seus puntos xeográficos de desenvolvemento persoal, en barras que se labraron un nome pola súa innovación e alta esixencia de servizo. Recoñecido nos Young British Foodies Awards (finalista), Innovador do Ano (galardón da prestixiosa revista Imbibe, ano 2016), Sumiller do mes (recoñecemento da revista Food and Travel Magazine) ou Mellor Bartender con Ron (finalista, ano 2016). O proxecto Bordello está incluído na lista de Top Cocktail Bars, as mellores barras de España e Portugal.

Cocktail Bar Fórum
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
09.04.2024 // 11.30 - 12.30
Taller
Ultramarinos Galera (A Coruña)

Francisco Alves

Recuperando o porco alentejano
Co obxectivo de contribuír á rexeneración do chan, Francisco Alves atribúe un papel fundamental ao correcto manexo dos animais. Na leira Herdade, nunha demostración modélica de biodiversidade animal, os porcos alentejanos conviven con vacún de raza Angus, ovellas de raza Merina e cabra serpentina, co que se obteñen pastos de calidade e redúcese o impacto das emisións provocadas polo gando. O porco alentejano ofrece unha óptima infiltración de graxa que é o seu factor diferencial.  

Presenta: Jorge Guitián
09.04.2024 // 11.30 - 12.30
Taller
Remedios Sánchez (Guijuelo)

Joao Rodrigues

Recuperando o porco alentejano
O cociñeiro Joao Rodrígues estivo durante varios anos á fronte de Freitoría, o mítico restaurante de Lisboa recoñecido cunha estrela Michelin e un dos máis apreciados de Portugal, ata que na primavera de 2023 decide dedicarse ao Projecto Materia, co obxectivo de dar visibilidade a unha rede de pequenos produtores alimentarios repartidos por toda a xeografia portuguesa.

Presenta: Jorge Guitián
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
09.04.2024 // 12.00
Aula de Cultura Cervecera
Maltería Weyermann

Maltería Weyermann

Las maltas de la 1906 Black Coupage

Craft Beer Market
09.04.2024 // 12.15 - 13.15
Cheese Fórum
María Veiga & Ricardo Gómez, Alejandro Montes & Xoán Cannas

El pastoreo como base de una ganadería más sostenible

María Veiga es una veterinaria que ha trabajado en Galicia hasta el año 2018 como veterinaria clínica y en industria farmacéutica de vacuno de leche. En ese momento crea con su marido Miguel un pequeño proyecto en Guitiriz , Atelier Biscato, para transformar la leche ecológica de un ganadero local en quesos de pasta blanda de leche cruda de vaca.
María y Ricardo pondrán sobre la mesa un debate desde dos puntos de partida diferentes (técnico y ganadero) de la situación actual del pastoreo y las necesidades de los pastores para poder desarrollar proyectos más sostenibles.

Ver más...

Ricardo Gómez fue durante veinticinco años un referente de la producción de leche en Galicia mediante un sistema intensivo con vacas Holstein. Sus animales ganaron varios concursos, los índices morfológicos del rebaño estaban siempre entre los primeros de España, los niveles de longevidad eran de récord y sus ejemplares eran de los más cotizados en las subastas. Hace 7 años decidió poner fin a un modelo que, a su modo de ver, agotaba la tierra y consumía demasiado tiempo, esfuerzo, energía y recursos. En la actualidad apuesta por el pastoreo y por las vacas jersey, y es copropietario de la quesería Arias Moniz.
María y Ricardo pondrán sobre la mesa un debate desde dos puntos de partida diferentes (técnico y ganadero) de la situación actual del pastoreo y las necesidades de los pastores para poder desarrollar proyectos más sostenibles

Ver más...

QUESO Y VINO. ENEMIGOS ÍNTIMOS

Alejandro Montes es de origen asturiano. Vive varios años en Madrid, y en 2016 decide reinventarse, trasladarse a vivir a Pontevedra y comenzar un pequeño negocio alrededor de su pasión, el queso! Alquila un bajo en una céntrica calle de Vigo y monta una tienda de quesos, Quesería Marqués de Valladares. Su inquietud y visión le llevan a comenzar una búsqueda de pequeños productores con productos de gran valor diferencial. Así empieza a descubrir proyectos fascinantes y convertirse en un facilitador del dialogo entre estos y el cliente final. De repente, aparecen en Galicia una generación de productores queseros con un denominador común, la búsqueda de la excelencia a través de la transformación de la leche, que conlleva un trasfondo de puesta en valor de un territorio, cultura, tradición, etc Alejandro es sin duda el artífice de este cambio, su visión, ideas y consejo, crean un nuevo panorama quesero en Galicia

Ver más...

Xoán Cannas ha sido capaz de convertir en icónicos los proyectos que ha liderado en las dos últimas décadas, primero Pepe Vieira, posteriormente Atlantic Galician Spirits (Nordés) y finalmente el Instituto Galego do Viño. Su visión creativa e innovadora ha sido esencial para entender el vino en Galicia en el siglo XXI, siempre un paso por delante. Le sienta bien el dicho de que la única manera de predecir la tendencia es creándola

Ver más...

Binomio 1 Y 2
Cheese Fórum
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
09.04.2024 // 12.30 - 13.30
Forum Lab

Colectivos de Cocina de Galicia: compromiso y responsabilidad

Factores de éxito en la creación de marca
Colectivos de Cocina de Galicia: compromiso y responsabilidad


Mesa redonda: Álvaro Victoriano (Coruña Cociña), Gerson Iglesias (Cociña Ourense), Daniel Guzmán (Nove), Pablo Vila (Cociñeiros Lugo), Jonathan Mota (Vigo Gastronómico).
 

Presenta: Iñaki Gaztelumendi
09.04.2024 // 13.00 - 13.45
Auditorio

Silvia Akerreta

Imperfectxs: La cocina silvestre 

Silvia es doctora en biología, especializada en etnobotánica

 

Presenta: Bea Solano
09.04.2024 // 13.00 - 13.45
Auditorio
El Molino de Urdániz (Urdániz) ** + * Verde

David Yarnoz

Imperfectxs: A cociña silvestre 
David é un cociñeiro inquieto, con identidade propia, e obsesiónalle a consecución da cociña ben feita. A súa cociña é reflexiva, afastada das modas e convencionalismos, pero sempre buscando o equilibrio e as súas propias emocións. Din del que é capaz de realizar harmonías imposibles e cegadoras, que destaca pola súa sensibilidade e lucidez creativa.

Presenta: Bea Solano
09.04.2024 // 13.15 - 14.15
Taller
As Garzas (Malpica, A Coruña) *

Fernando "Caco"Agrasar

La cocina de Pesca da Rías
Caco aprendeu nos fogóns do restaurante familiar e en 2002 púxose á fronte de equipo xunto á súa muller, María, que se encarga da sala. A súa cociña é unha cociña de produto, de tempo, de recordos e de mar. Unha cociña galega contemporánea da Costa da Morte baseada no produto local.
Sesión pratrocinada por PescaDeRías

Presenta: Anna Mayer
RESERVA TALLER
09.04.2024 // 13.15
Aula de Cultura Cervecera
Estrella Galicia

Sirve tu propia caña perfecta

Estrella Galicia nos enseña a tirar la caña perfecta

Craft Beer Market
09.04.2024 // 13.15 - 14.15
Cheese Fórum
Formaje, Madrid

Clara Díez

Contar el queso

Comenzó su andadura en el mundo del queso artesano en 2014, con tan solo 22 años, siendo una de las socias de Quesería Cultivo. En el año 2019 decidió salir para, junto con su marido Adrián Pellejo, poner en marcha Formaje (Madrid), un proyecto para la creación de experiencias retail en torno al queso. En 2023 publica con enorme éxito su primer libro: “Leche, fermento y vida”, una defensa del queso artesano como estilo de vida y vínculo cultural que contribuye a un mundo mejor.

Cheese Fórum
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
09.04.2024 // 13.45 - 14.00
Auditorio

Colectivos de Cocina de Galicia

Lectura y presentación del Manifiesto de los Colectivos de Cocina de Galicia por la sostenibilidad

Con la colaboración de Estrella Galicia

08.04.2024 // 14.15
Aula de Cultura Cervecera
Estrella Galicia

Sirve tu propia caña perfecta

Estrella Galicia nos enseña a tirar la caña perfecta

Craft Beer Market
09.04.2024 // 16.00 - 17.00
Agora

 I Concurso de Empanadas de Galicia

 I Concurso de Empanadas de Galicia

Presenta: Jorge Guitián
PREMIOS Y CONCURSOS
09.04.2024 // 16.30 - 17.30
Cocktail Bar Fórum
Creative Bar Clara by Fotografiska, Berlín

Aurora Almenar

De Ruínas a Obras Mestras: Explorando o Tacheles de Berlín a través de Fotorgrasfika
receranos un relato cativador da evolución do emblemático Tacheles. Desde o seu pasado rebelde até o seu renacemento como Fotorgrasfika, un museo de arte fotográfica contemporáneo, esta viaxe revela como se fusionou historia e vangarda. Os asistentes gozarán dunha experiencia única que combina arte, gastronomía e creatividade nun espazo culturalmente revitalizado.

Cocktail Bar Fórum
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
09.04.2024 // 16.30 - 17.30
Taller
Maskarada (Lekumberri)

Joxi Jáuregui

Rusticidade e potencia do porco Euskal Txerri
O espírito curioso e emprendedor de Joxi Jáuregui levoulle a apostar pola cría de porcos da raza pío negro coñecido como Euskal Txerri, co obxectivo de obter un produto de calidade á altura do ibérico. O éxito dos produtos da matanza que daba a probar aos clientes do seu bar familiar en Lekunberri animáronlle a seguir adiante ata crear, hai 20 anos, Maskarada xunto con Amaia.

Presenta: Anna Mayer
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
09.04.2024 // 16.30 - 17.00
Auditorio

Premios Picadillo Galicia Fórum Gastronómico 2024

Los premios Picadillo tienen como objetivo reconocer el trabajo que profesionales de diversas disciplinas y oficios han venido realizando en pro de la gastronomía gallega a través de su trayectoria labora, a la que a menudo han dedicado la vida entera.

Presenta: Pep Palau
PREMIOS Y CONCURSOS
09.04.2024 // 17.00 - 17.45
Auditorio
Lera (Castroverde de Campos) *+*V

Luis Lera

A cociña de caza sostible
Lera, elabora unha cociña ligada ao territorio e a tradición, que se afasta de modas e artificios para conservar a naturalidade do auténtico, apostando pola orixe e a calidade da materia prima, priorizando aos pequenos produtores da zona e axudando a preservar a cultura gastronómica de Terra de Campos.

Presenta: Bea Solano
09.04.2024 // 17.45 - 18.30
Auditorio
Miramar, Llançà **; Enoteca** (Barcelona)

Paco Pérez

Cap de Creus. Cabo Finisterre. La línea Mágica
Lucindo catro estrelas, Paco Pérez representa a alta gastronomía do Mar d’Amunt, territorio fronteirizo de mar e de montaña, que se estende desde o Cap de Creus ao Cap Cerbère, no norte da Costa Brava. O mar está presente en corpo e alma na cociña de Miramar onde se traballa tanto a materia prima da contorna máis próxima, como a doutras contornas da Península, primando sempre a calidade desta, para dar valor ao territorio.

Presenta: Pep Palau
09.04.2024 // 17.45 - 18.45
Cheese Fórum
Alberto Álvarez, Anxo Quintana, Chelo López, Joel Camino

CHEESE TALKS

El queso del corazón de Picos de Europa, Gamoneu

ALBERTO ÁLVAREZ
(Quesería Demues, Gamoneu)

Alberto es de origen asturiano pero el trabajo le lleva a Cataluña más de tres décadas. Casi en la jubilación, su amor por Asturias y sus productos lácteos le llevan a montar una ganadería de vacas, cabras y ovejas para realizar el queso Gamoneu en pleno Parque Nacional de Picos de Europa.

Ver más...

Ecoespazo O Rexo: propuesta de valor de una ganadería y quesería en Allariz

ANXO QUINTANA
(Ecoespazo O Rexo, Allariz)

Anxo Quintana es natural de Allariz, conocido por su andadura política en la que llego a ser alcalde de Allariz, senador y vicepresidente de la Xunta de Galicia. En el año 2009 cuelga las botas de la actividad política y comienza una andadura profesional que lo lleva en la actualidad a gestionar 3 restaurantes, una tienda y el Ecoespazo O Rexo en Allariz.

Ver más...

Naturaleza, familia y tradición

CHELO LÓPEZ
(Ganadería Quintián, O Páramo)

Chelo y su marido Julio conforman Ganadería Quintián en O Páramo, Lugo. Convencidos de que era necesario desandar el camino para poder avanzar, fueron pioneros en Galicia en llevar al consumidor final la leche fresca de sus vacas. Desde hace unos años además ponen en valor la leche transformándola en quesos y madurando en una cámara bajo tierra.
Entusiasta, emocional y trabajadora incansable, tuvo el convencimiento desde un principio que no sólo estaban poniendo en valor un producto sino un territorio, dónde ella y su marido querían vivir y criar a sus hijas. Cree que son la generación que tiene el deber y la obligación de la transmisión del saber heredado y las tradiciones de sus ancestros.

Ver más...

Quesos de pastoreo de cabra y oveja en Arzúa

JOEL CAMINO
(Casa Donicio, Arzúa)

Joel es originario de Ripoll, un pueblo del pirineo catalán. Allí recibió formación agraria y trabajó como ganadero en diferentes ganaderías locales. En 2016, junto con su mujer Jenni, se mudan a Arzúa y en unos terrenos familiares comienzan una ganadería caprina y ovina. Juntos comienzan un periplo ganadero para a continuación construir una pequeña quesería para transformar y poner en valor la la leche de su ganadería, elaborando diferentes quesos de leche cruda de granja.

Ver más...

Cheese Fórum
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
09.04.2024 // 18.00
Aula de Cultura Cervecera
Estrella Galicia

Casino 1906 · Cata a ciegas de la familia 1906

Cata a ciegas 

Craft Beer Market
09.04.2024 // 18.00 - 19.00
Agora
Abanca

Hiopos-Abanca, más que un punto de venta

Guillermo Cobelo (Desarrollo de negocio de medios de pago de Abanca)
Jordi Chiné (Director Comercial Hiopos)

09.04.2024 // 18.30 - 18.45
Auditorio

Entrega de premios del I Concurso de Empanadas de Galicia

Entrega de premios del I Concurso de Empanadas de Galicia

Presenta: Pep Palau
PREMIOS Y CONCURSOS
09.04.2024 // 19.00 - 20.00
Cocktail Bar Fórum

Esther Merino

Graduada en Gastronomía e Artes Culinarias en Basque Culinary Center, centrou a súa tese na análise do comportamento humano ao redor da gastronomía desde unha perspectiva antropolóxica, sendo precisamente esa integración da antropoloxía e a súa mentalidade científica o que a distingue. Traballou en diferentes restaurantes como Gallery by Chele Gonzalez (Manila, Filipinas), Amass (Copenhague, Dinamarca), Noma (Copenhague, Dinamarca) ou Alchemist (Copenhague, Dinamarca) entre outros, ocupando varios postos en diferentes áreas, incluíndo cociña, sala, desenvolvemento de bebidas e I+D, e actualmente o seu labor está enfocada na investigación e o desenvolvemento de bebidas, fermentación, consultoría e eventos, colaborando con diferentes institucións educativas, empresas e restaurantes.
Cocktail Bar Fórum
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
09.04.2024 // 19.00 - 20.00
Cocktail Bar Fórum

Diego Prado

Chef e investigador, sempre entre a ciencia e a cociña, formouse en DuocUC, en Santiago de Chile, e durante case toda a súa carreira traballou en departamentos de investigación e desenvolvemento en universidades de renome mundial e restaurantes como Noma (Cophenhage). Foi o xefe de investigación e desenvolvemento en ALCHEMISTe xplore, o departamento de investigación e desenvolvemento do restaurante Alchemist (2 estrelas Michelin) en Copenhague, centrándose na sustentabilidade, análise sensorial e artes, e coordinador de BCulinaryLAB, unha cociña/laboratorio no departamento de investigación e desenvolvemento do Basque Culinary Center en San Sebastián, ademais de impartir conferencias en recoñecidas universidades como Harvard (EEUU) ou Hattori (Xapón).
Cocktail Bar Fórum
 PVP 5,00
RESERVA TALLER
09.04.2024 // 19.00
Aula de Cultura Cervecera
Estrella Galicia

Casino 1906 · Cata a ciegas de la familia 1906

Cata a ciegas 

Craft Beer Market
09.04.2024 // 18.45 - 19.45
Auditorio
Pepe Vieira (Poio, Rías Baixas, Pontevedra) **+ * V

Xosé Cannas

A última cociña do mundo
Cunha bagaxe adquirida en diversas cociñas do mundo, a súa cociña constitúe unha arriscada procura da autenticidade, que expresa baixo o lema “A última cociña do mundo”. Usando técnicas e reinterpretando receitas da tradición culinaria galega, propón aos seus comensais unha viaxe a través de pratos que contan historias incribles, aínda que certas, sobre as que traballa coa axuda do antropólogo Rafael Quintiá.

Presenta: Bea Solano
09.04.2024 // 18.45 - 19.45
Auditorio

Rafael Quintiá

Antropólogo, economista, escritor e documentalista. Investigador, formador e divulgador nos campos dá antropoloxía e da historia de Galicia. A súa vinculación con Xosé Cannas durante estes últimos anos traduciuse nunha viaxe a esa última ‘cociña do mundo’ a través de sabores e cheiros que están a piques de desaparecer.